ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟΥ2019-02-02T22:41:07+00:00

 Γεώργιος Πετσίνης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός MD,PhD


Γεννήθηκα στην Πάτρα το 1968. Το 1992 αποφοίτησα από το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως Ιατρός στην Κύπρο και στη συνέχεια, εκπλήρωσα την υπηρεσία υπαίθρου ως γενικός ιατρός στη Λυκούρια Καλαβρύτων.

Από το 1995 έως το 2001 ειδικεύθηκα στην Ορθοπαιδική Χειρουργική στο Γ.Ν. «Άγιος Ανδρέας» Πατρών και το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

Το 2002, μου απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, για τη μελέτη με θέμα: «Πρώιμα αποτελέσματα ολικής αρθροπλαστικής ισχίου Zweymueller metal-on-metal», που βαθμολογήθηκε με «άριστα».

Το 2001, ξεκίνησα την εξειδίκευσή μου στην Ελβετία. Υπηρέτησα στα Kantonsspital Aarau και Bruderholz με αντικείμενα την αρθροσκοπική χειρουργική, επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης, αθλητικές κακώσεις και ολικές αρθροπλαστικές.

Το 2003 επιστρέφοντας από το εξωτερικό, παρείχα τις υπηρεσίες μου στον ΟΠΑΔ ως ελεγκτής ιατρός. Παράλληλα ανέλαβα την ιατρική κάλυψη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Παναχαϊκής, και αργότερα αρκετών επαγγελματικών ομάδων κυρίως του ποδοσφαίρου.

Από το 2004, υπηρέτησα στο Ε.Σ.Υ. ως Ορθοπαιδικός Χειρουργός, αρχικά στο Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο», έως το 2011 όπου και αποχώρησα θελημένα, με τον βαθμό του Επιμελητή Α΄.

Η διαδρομή μου αυτή, με οδήγησε στην  συνειδητή επιλογή άσκησης της ιατρικής μέσω της ιδιωτικής οδού, έχοντας πλέον την πεποίθηση ότι αποτελεί την αποτελεσματικότερη προσέγγιση, που επιτρέπει στον Θεράποντα να γνωρίσει τον ασθενή του ως άνθρωπο και να τον αντιμετωπίσει ως ολότητα, στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, με την χρήση των υποδομών των ιδιωτικών θεραπευτηρίων που σέβονται την ατομική αξιοπρέπεια ιατρών και ασθενών.